Druktechnieken voor textiel

De keuze voor een textieldruktechniek hangt af van meerdere factoren. Natuurlijk gaan we voor het optisch mooiste resultaat, maar we kijken bijvoorbeeld ook naar het gebruik. Aan horecakleding of een schildersjack worden nu eenmaal andere eisen gesteld dan aan een merchandise hoodie. Werkkleding wordt vaker en heter gewassen en de opdruk moet dat kunnen hebben. 

 Ook het ontwerp kan de doorslag geven, de oplage, het type textiel, het artikel dat bedrukt moet worden en het beschikbare budget. Dit spreken we samen goed door voor we een productieplan en een offerte maken. Wil je het resultaat van de verschillende technieken eerst zelf bekijken en voelen? Kom dan vooral naar onze showroom in Schagen. We nemen er de tijd voor!

De druktechnieken die we bij Polytex toepassen

Zeefdruk

Zeefdruk is een ambachtelijke techniek waarbij we de kleuren van het ontwerp direct op het artikel drukken. Het is geschikt voor platte vlakken, zoals de voor- en achterkant van T-shirts, sweaters en tassen. 

Zeefdruktransfers

Bij zeefdruktransfers werken we op dezelfde manier als bij de klassieke textielzeefdruk, maar met de tussenstap van een drager. Het ontwerp wordt kleur voor kleur op een folie gedrukt en die persen we dan in zijn geheel op het artikel. 

Digitale transfers

Bij deze techniek printen we het ontwerp in zijn geheel digitaal op folie. Hoeveel kleuren daarbij gebruikt moeten worden, doet er niet toe. Dit maakt de techniek bijvoorbeeld zeer geschikt om foto’s in goede kwaliteit af te drukken. 

Flex-transfers

Deze druktechniek passen we vooral toe bij kleinere oplages of om kleding te personaliseren. Bekende voorbeelden hiervan zijn namen, rugnummers en sponsorlogo’s op sportkleding, maar we passen de techniek ook toe op bedrijfskleding. 

 DTG-printing

Direct fullcolour printen op textiel? Het kan! Digitaal printen is een nieuwe en snel opkomende druktechniek met enorme creatieve mogelijkheden. We noemen het ook DTG-printing (direct-to-garment). 

Borduren

Bij zeefdruktransfers werken we op dezelfde manier als bij de klassieke textielzeefdruk, maar met de tussenstap van een drager. Het ontwerp wordt kleur voor kleur op een folie gedrukt en die persen we dan in zijn geheel op het artikel. 

Bestanden converteren

Moeten je drukbestanden nog worden geconverteerd naar de juiste extensie? Geen probleem, dat doen we graag.Moeten je drukbestanden nog worden geconverteerd naar de juiste extensie? Geen probleem, dat doen we graag.

Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer