Transferdruk: voor slimme oplossingen op textiel

Transferdruk is een nieuwere techniek om bedrukking op textiel aan te brengen. Hierbij drukken we het ontwerp niet direct op het artikel, maar via een drager, de transfer. Het ontwerp wordt eerst (in spiegelbeeld) op een zelfklevende folielaag gedrukt en die folie persen we vervolgens met hoge temperatuur op het kledingstuk. Door de hitte laat de inkt los en hecht zich stevig aan de stof. 

Handig voor de voorraad 

Met transferdruk bereiken we ook lastig bereikbare, niet vlakke plekken op kleding. Verder zijn met transfers vooraf grotere oplages te bestellen. Daarmee heb je een voorraad achter de hand voor later gebruik. Ook kunnen we hierdoor makkelijk oplages in kleinere deelpartijen leveren. 

Alleen transfers bestellen

Heb je zelf een transferpers, maar niet de apparatuur om transfers te maken? Wij doen dit graag, ook voor collega-drukkerijen. Natuurlijk net zo perfect als we voor onszelf doen.

 Polytex past drie vormen van transferdruk toe, met dezelfde superieure kwaliteit en optimaal resultaat. In onze showroom kun je dat zelf ervaren, net zoals onze eindproducten uit zeefdruk en DTG-printing. Over het type transfer en de stof waarop moet worden gedrukt, geven wij graag advies.

Zeefdruktransfers

Bij zeefdruktransfers werken we op dezelfde manier als bij de klassieke textielzeefdruk, maar met de tussenstap van een drager. Het ontwerp wordt kleur voor kleur op een folie gedrukt. Die persen we dan in zijn geheel op het artikel. Een uitstekende oplossing voor kledingstukken die we niet rechtstreeks met verschillende kleuren kunnen zeefdrukken, zoals jassen van promotiekleding of werkkleding.

Digitale transfers 

Bij deze techniek printen we het ontwerp in zijn geheel digitaal op folie. Hoeveel kleuren daarbij gebruikt moeten worden, doet er niet toe. Dit maakt de techniek bijvoorbeeld zeer geschikt om foto’s in goede kwaliteit af te drukken. Daarnaast is voor digitale transfers maar één zeefdrukraam nodig. Dit kan een reden zijn om deze techniek te kiezen bij kleinere oplages of speciale projecten.

Flex-transfers

Deze druktechniek passen we vooral toe bij kleinere oplages of om kleding te personaliseren. Denk aan namen, rugnummers en sponsorlogo’s op sportkleding. Ook op bedrijfskleding passen we dit toe. Bij flex-transfers snijden we het ontwerp per kleur met een snijplotter uit flexibele folie en persen dit vervolgens op de kledingstukken. 

Weet je nog niet goed wat je wil? Maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wil je daarna een offerte om het plaatje compleet te krijgen? Ook dat kan natuurlijk! 

Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer