Digitaal printen op textiel: onverslaanbaar helder

Direct fullcolour printen op textiel? Het kan! Digitaal printen is een snel opkomende druktechniek met enorme creatieve mogelijkheden. We noemen het ook DTG-printing (direct-to-garment). Met DTG printen we bijvoorbeeld fotografische afbeeldingen van hoge resolutie (600 dpi) rechtstreeks op kleding. Het resultaat is een niet te evenaren helderheid, ook in zwartwittinten, trouwens. Geen wonder dat we deze techniek graag gebruiken voor het drukken van gedetailleerde ontwerpen, onder meer voor fashion of bijzondere merchandising

Gedrukt net zo scherp als de afbeelding

Onze digitale textielprinters werken ongeveer hetzelfde als papierprinters. De inktkoppen bewegen heen en weer over de kleding en geven inktdruppeltjes af die samen het ontwerp vormen. Als we kunnen werken met een afbeelding van goede kwaliteit, garanderen we een afdruk op textiel die net zo haarscherp is. De kleding die we digitaal bedrukken, wordt voor- en nabehandeld. Zo hecht de inkt zich goed aan de stof. Hierdoor blijft de kwaliteit van de print bij normaal gebruik langdurig uitstekend. 

 Wil je met eigen ogen zien hoe DTG-geprinte kledingstukken eruit zien? Maak een afspraak en kom zelf kijken in onze showroom!

Ontwerp en realisatie: Thesign Merkenbouwer